وبلاگ

توضیح وبلاگ من

" فایل های دانشگاهی- مؤلفه‏های حاکم بر مطالعه‏ی می دانی موضوع و یافته ها – 10 "

 
تاریخ: 21-09-01
نویسنده: نویسنده محمدی

 

 

عواملاجتماعی

 

آنومی اجتماعی

 

– باورها و ارزش ها

 

– کنترل و امکانات ناجا

 

– محیط زندگی

قاچاق مشروبات الکلی

 

عوامل اقتصادی

 

-میزان درآمد

 

– وضعیت اشتغال

 

– وضعیت مسکن

 

عوامل فردی

 

– وضعیت تاهل

 

– تحصیلات

 

عوامل سیاسی

 

-وضعیت بازارچه های مرزی

 

-رفت و آمدهای غیرمجاز

 

– حضور دول متخاصم در خاورمیانه

 

– وجود گروهک های معاند نظام و …

 

 

گفتار دوم: فرضیه ‏های تحقیق

 

    • بین احساس آنومی اجتماعی و قاچاق مشروبات الکلی در استان کردستان رابطه معناداری وجود دارد.

 

    • بین باورها و ارزش‏های اجتماعی- فرهنگی مردم منطقه و قاچاق مشروبات الکلی رابطه معناداری وجود دارد.

 

    • بین عدم کفایت امکانات ناجا و گرایش به قاچاق مشروبات الکلی در میان مردم استان کردستان رابطه وجود دارد.

 

    • بین محیط زندگی افراد و گرایش به قاچاق مشروبات الکلی در استان کردستان تفاوت معناداری وجود دارد.

 

    • بین میزان درآمد افراد و قاچاق مشروبات الکلی در استان کردستان رابطه معناداری وجود دارد.

 

    • بین وضعیت اشتغال افراد و قاچاق مشروبات الکلی در استان کردستان رابطه وجود دارد.

 

    • بین وضعیت مسکن افراد و قاچاق مشروبات الکلی در استان کردستان رابطه وجود دارد.

 

    • بین وضعیت تأهل افراد و گرایش به قاچاق مشروبات الکلی در استان کردستان رابطه وجود دارد.

 

    • بین میزان تحصیلات افراد و گرایش به قاچاق مشروبات الکلی رابطه معناداری وجود دارد.

 

  • بین عوامل سیاسی نظیر وضعیت بازارچه های مرزی، نزدیکی به خط صفر مرزی و غیره با قاچاق مشروبات الکلی در استان کردستان رابطه وجود دارد.

 

گفتار سوم: روش تحقیق

 

همان­طور که می­دانیم پدیده ­های اجتماعی پیچیده­اند و ابعادی گوناگون دارند. ‌بنابرین‏ هرگز نباید تصور کرد که با تکیه بر یک عامل ‌می‌توان مسئله­ای اجتماعی را حل کرد بلکه باید عوامل گوناگون پدیده را شناخت و مرتفع کرد. ‌بنابرین‏ در برابر پیچیدگی­ پدیده ­های انسانی و اجتماعی، روش­ها نیز باید متعدد گردند. علاوه بر این، محقق باید در صحنه تحقیق و با توجه به ویژگی­های خاص پدیده مورد نظرش، روش تحقیق را به کار گیرد و با واقعیت منطبق سازد[۳۶] . ‌بنابرین‏ انتخاب روش تحقیق به فاکتورهایی از قبیل ماهیت موضوع، جامعه مورد مطالعه و نگاه محقق نسبت به جامعه بستگی دارد.

 

یکی از متداول‏ترین روش های تحقیق در علوم اجتماعی و از انواع روش های توصیفی، روش پیمایش (Survey) است. در این روش که معمولاً روی جمعیتهای بزرگ و با استعانت از پرسشنامه صورت می‌گیرد و محقق معمولاً به تحدید جامعه نمونه (فرض گرفته شده است که معرف جامعه کل است) در مقام Generalization یعنی تعمیم نتایج حاصله به کل جامعه آماری می پردازد.[۳۷] ‌بنابرین‏ تحقیق حاضر با توجه به هدف اصلی خود، روش پیمایش (Survey) را انتخاب نموده است. روش پیمایشی، روشی است برای گردآوری داده‌‌هاکه در آن از گروه‌های معینی از افراد خواسته می‌شود به تعدادی پرسش مشخص (که برای همه افراد یکسان است) پاسخ دهند. این پاسخ­ها مجموعه اطلاعات تحقیق را تشکیل می‌دهند[۳۸].در تحقیق حاضر، داده ­ها به صورت مقطعی جمع ­آوری شده یعنی گردآوری داده ها درباره یک یا چند صفت در یک مقطع زمانی صورت گرفته است.

 

فصل دوم:

 

مؤلفه‏های حاکم بر مطالعه‏ی می‌دانی موضوع و یافته ها

 

در این فصل به مباحث مهمی در خصوص شیوه جمع‌ آوری داده ها، جامعه آماری و حجم نمونه، تجزیه و تحلیل اطلاعات، تعریف متغیرها و در نهایت یافته های پژوهش حاضر اشاره می‏ کنیم.

 

گفتار نخست:شیوه جمع‌ آوری داده ها

 

ابزار گردآوری اطلاعات، محقق را در رسیدن به داده ­های مورد نیاز یاری داده و همچنین جهت انجام مراحل پردازش و تحلیل، لازم و ضروری است. در فصل اول تحقیق، جمع‏ آوری اطلاعات نظری تحقیق با مراجعه به کتابخانه و استفاده از اسناد و منابع مکتوب (از قبیل کتب، مجلات مرتبط و معتبر، ماهنامه‏ها، پایان نامه­ ها و سایر اسناد در دسترس) صورت گرفت و داده ­های مربوط به فصل یافته های تحقیق با بهره گرفتن از روش پیمایش، پر کردن پرسشنامه و مصاحبه جمع ­آوری شده است. پس از چارچوب نظری و طرح فرضیات و مدل نظری، پرسشنامه تحقیق با توجه به ابعاد و معرف­های تحقیق تهیه گردید.

 

گفتار دوم:جامعه آماری و حجم نمونه

 

جامعه آماری مورد مطالعه در تحقیق حاضر، شامل مرزنشینان شهرستان بانه و مریوان و زندانیان محکوم به قاچاق مشروبات الکلی زندان مرکزی سنندج می‏ باشد. از میان مرزنشینان، مردم روستاهای واقع در نقطه صفر مرزی انتخاب شده‏اند. تعداد ۱۰۰ نفر از میان جامعه آماری به صورت تصادفی ساده انتخاب و مورد پرسش واقع شده‏اند.

 

گفتار سوم: تکنیک تجزیه و تحلیل اطلاعات

 

برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیه ­ها و ‌سوالات اساسی تحقیق، اطلاعات به دست آمده در دو سطح تحلیل ‌شده‌اند:

 

۱- سطح توصیفی: از آنجا که این تحقیق دارای جنبه توصیفی هم ‌می‌باشد، سعی شده هر یک از عوامل مؤثر بر قاچاق مشروبات الکلی به صورت جداول توزیع فراوانی و نمودارهای مربوط به هر یک از شاخصه­ها به تفکیک نشان داده شود. در این سطح عمدتاًً از آمار توصیفی و روش­ها و تکنیک­های خاص آن استفاده شده است.

 

۲-سطح تحلیلی و استنباطی: در این سطح برای تحلیل روابط بین متغیرها، با توجه به نوع متغیرهای وابسته و مستقل انتخاب شده از آزمون­های آماری مناسب نظیر مقایسه همبستگی، رگرسیون و … مربوط به هریک از سطوح سنجش متغیرها استفاده می­ شود. از آنجایی که آمار مجموعه ­ای از تکنیک­ها را در اختیار ما قرار می­دهد و با توجه به اینکه هدف پردازش داده های حاصل از پرسشنامه که شامل دو مرحله جمع ­آوری داده ­ها و تحلیل آن‏ها می­ شود؛ در این مرحله به تجزیه و تحلیل آماری پژوهش پرداخته می­ شود، بدین ترتیب که با بهره گرفتن از نرم­افزار SPSS و بر مبنای نوع هدف به آزمون فرضیات پرداخته می­ شود.

 

 

 

گفتار چهارم: تعریف عملیاتی متغیرها

 

تعریف عملیاتی، تعریفی است که بر ویژگی­های قابل مشاهده استوار است. این تعریف در واقع راهنمای محقق است در آنچه که باید انجام گیرد[۳۹].

 

متغیر وابسته در تحقیق حاضر، قاچاق مشروبات الکلی که در فصل قبلی به تعریف آن پرداخته شد، همچنین جهت سنجش آن، چند گویه مطرح شد که گرایش به آن را نشان می‏ دهد. در ادامه به تعریف عملیاتی متغیرهای مستقل مؤثر بر قاچاق مشروبات الکلی نیز پرداخته شده است.

 

الف: احساس آنومی اجتماعی


فرم در حال بارگذاری ...

« " دانلود متن کامل پایان نامه ارشد – الف) یافته های توصیفی پژوهش – 5 "" دانلود متن کامل پایان نامه ارشد | قسمت 12 – 5 " »
 
مداحی های محرم